.Office 365 – Teams

.Microsoft 365

Microsoft heeft een complete cloud & device suite (bundel) genaamd: Microsoft 365. Microsoft 365 kan alleen als abonnement afgenomen worden en bestaat uit de volgende hoofdonderdelen:

 

  1. Office 365.
  2. Enterprise Mobility + Security (EMS).
  3. Windows 10.

Gedurende de komende tijd zal ik verschillende onderdelen van 1 van deze 3 hoofdonderdelen beknopt behandelen. De blog serie begint hier.

Office 365

Office 365 is een cloud dienst van Microsoft waarbij verschillende diensten en applicaties worden aangeboden voor het maken, bewerken, opslaan en communiceren van data/bestanden en berichten.

Een beknopte opsomming van de belangrijkste diensten en applicaties van Office 365:

Bestanden kunnen gemaakt worden met Office programma’s zoals Word, Excel en OneNote en kunnen vervolgens opgeslagen worden op SharePoint of OneDrive. SharePoint is een centrale omgeving waarbij meerdere personen toegang kunnen krijgen tot een site. OneDrive is opslag voor de gebruiker zelf. Presentaties kunnen gemaakt worden met PowerPoint of Sway. Sway is alleen vanuit de cloud te gebruiken, terwijl PowerPoint ook als Office programma geïnstalleerd kan zijn op de werkplek. E-mail berichten worden bewerkt in Outlook en berichten bestemd voor (groepen) medewerkers kunnen gedeeld worden in Yammer.

Ook is het mogelijk om video’s te delen met behulp van Stream, kunnen er enquettes gemaakt worden met Forms en planningen in Planner. Je eigen agenda en taken hou je bij in de Calender en ToDoFlow is bedoeld om taken te automatiseren.

Een groot deel van deze applicaties is onderdeel van de Business abonnementen en allemaal zijn beschikbaar bij de Enterprise abonnementen. Ook is het mogelijk om applicaties los aan te schaffen zoals SharePoint of Flow.

Teams

Een inmiddels zeer belangrijkste applicatie heb ik nog niet genoemd: Teams. Teams in in feite een applicatie waarbij een groot deel van eerder genoemde Office 365 applicaties bij elkaar komen. Echter is Teams meer dan een schil, er zit een Chat functie in, als vervanger van Skype for Business. Binnen Teams maak je Teams aan… Een Team is een omgeving waar je met de leden kan chatten, bestanden delen en andere applicaties kan koppelen. Onderliggend wordt SharePoint gebruikt voor opslag van data.

Een andere standaard functie van Chat is bellen en vergaderen zowel met spraak als met video. Teams kan je ook als App op je computer, smartphone of tablet installeren en ziet je omgeving er op alle devices gelijk uit en kan je zelfs gesprekken overnemen op een ander device, zonder deze te onderbreken. Je kan Voicemail instellen. Ook is het mogelijk om de vaste telefonie te koppelen aan Teams, dit is onderdeel van Bellen, hiervoor is een aanvullende licentie benodigd.

Kortweg, Teams is dus een applicatie om samen te werken zowel onderling tussen medewerkers of afdelingen als ook extern met andere bedrijven. En dit allemaal vanuit de cloud.

Dit is een heel beknopt overzicht van applicaties en mogelijkheden. Wilt u meer weten? U kunt dan contact met mij opnemen.